Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Κόρινθος: Να μην "περιφρονείτε" την διατροφική τους αξία.

Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό,
 πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, 
βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες 
και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης 
από υδράργυρο.
 Περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης,
 η ποιότητα της οποίας όμως την κάνει μη επιβλαβή 
στην χρόνια κατανάλωση. 
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη 
στην καλή υγεία, καθώς προστατεύουν
 από καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθούν 
στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, την σωστή
 ανάπτυξη και συμβάλουν στην μείωση 
του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες,
 όπως αρθρίτιδα και καρκίνος.
Δικό μας σχόλιο:
Χθες είχε φρεσκότατη σαρδέλα
και σε πάρα πολύ καλή τιμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια :