Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανακαλύψτε τη διατροφική δύναμη του μάραθου.

Οι θαυμαστές αντιφλεγμονώδεις δράσεις
 του περίφημου αρωματικού.
Ο μάραθος αποτελεί ένα εξαιρετικής θρεπτικής 
αξίας αρωματικό. Περιέχει το δικό του μοναδικό
 συνδυασμό φυτοθρεπτικών
 συστατικών, συμπεριλαμβανομένων
 των φλαβονοειδών ρουτίνη , κερκετίνη
 και διάφορων καμφερολικών γλυκοζιτών, 
που του δίνουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Το πιο σημαντικό ωστόσο συστατικό στο μάραθο,
 είναι η ανηθόλη, που αποτελεί το κύριο συστατικό 
του ελαίου του.
Σε εργαστηριακές μελέτες, η ανηθόλη από μάραθο 
έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή
 και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη 
της εμφάνισης καρκίνου.
Χρησιμοποιείστε λοιπόν το μάραθο
 στην καθημερινή σας διατροφή, είτε στο μαγείρεμα 
είτε ως συστατικό μιας σαλάτας και επωφεληθείτε
 από τα ευεργετικά συστατικά του.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :